Momsregistrering Tyskland Moms Finans 

 

E-handel till TYSKLAND

 

ehandel_moms_momsregistrering.png

 

Tyskland har lägre momssats än Sverige. Du behöver ingen fysisk närvaro i Tyskland för att sälja till Tyskland, du behöver inte etablera bolag i Tyskland, däremot så behöver du ansöka om ett tyskt (DE) VAT nummer och lägga på tysk moms på din B2C försäljning när du nått tröskelvärdet i Tyskland. Det kallas för utländsk etablerad momshandel, non-resident VAT Trading. 

Momsregistrering i Tyskland och tyska momsdeklarationer handläggs av det lokala skattekontoret i Tyskland. Ett utländskt bolag behandlas och förväntas agera likställt ett inhemskt tyskt företag. Det är därför av vikt att den som handhar administrationen kring momsregistrering i Tyskland samt tyska momsdeklarationer är väl insatt i lokala regler, förordningar och direktiv.

Tysk momsregistrering

Momsregistrering i Tyskland måste göras innan den momspliktiga omsättningen startar. Momsregistrering i Tyskland tar normalt tre (3) veckor efter att myndigheten mottagit en komplett ansökan.  

Tysk momsredovisning

Redovisningsperiod, månad eller kvartalsvis beror på den årliga omsättningen. Förutom momsdeklarationer kan företag vara skyldiga att lämna ytterligare information som Intrastatdeklarationer och EC Sales List (ECSL) periodiska sammanställningar.

Fakta TYSKLAND

Landsförkortning Tyskland: DE

Valuta i Tyskland: Euro, EUR

Moms i Tyskland: MwSt Mehrwertsteuer, Ust umsatzsteuer

Momssatser i Tyskland: 7%  19%

Är Tyskland medlem i EU: Ja

Format momsnummer i Tyskland: DE 000000000

Särskild registrering för EU handel betecknas Ust-IdNr. ”Umsatzsteuer-identifikationsnummer”

 

e-handel moms kontakt 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

info@momsfinans.se

+46 (0)660-211680

Moms Finans Sweden AB 

ÖRNSKÖLDSVIK

© 1996-2021 Moms Finans Sweden AB. Alla rättigheter reserverade – info@momsfinans.se