Momsregistrering Irland Moms Finans VAT Registration

 

E-handel till IRLAND

 

ehandel_moms_momsregistrering.png

 

Du behöver ingen fysisk närvaro på Irland för att sälja till Irland, du behöver inte etablera bolag på Irland, däremot så behöver du ansöka om ett irländskt (IE) VAT nummer och lägga på irländsk moms på din B2C försäljning när du nått tröskelvärdet på Irland. Det kallas för utländsk etablerad momshandel, non-resident VAT Trading. 

Momsregistrering på Irland och irländska momsdeklarationer handläggs av det lokala skattekontoret i landet. Ett utländskt bolag behandlas och förväntas agera likställt ett inhemskt irländskt företag. Det är därför av vikt att den som handhar administrationen kring momsregistrering i Irland samt irländska momsdeklarationer är väl insatt i lokala regler, förordningar och direktiv.

Irländsk momsregistrering

Momsregistrering i Irland tar normalt 6-8 veckor.

Irländsk momsredovisning

Redovisningsperiod, månad eller kvartalsvis beror på den årliga omsättningen. Förutom momsdeklarationer kan företag vara skyldiga att lämna ytterligare information som Intrastatdeklarationer och EC Sales List (ECSL) periodiska sammanställningar.

Fakta IRLAND

Landsförkortning Irland:  IE

Valuta på Irland: Euro, EUR

Moms på Irland: VAT, Value Added Tax

Momssatser på Irland:  4,8% 8% 13,5%, 23%

Är Irland medlem i EU: Ja

Format momsnummer på Irland: IE 9X99999X

8 eller 9 tecken   e)

e)           Andra tecknet efter landskoden är en siffra eller en bokstav, det sista tecknet är alltid en bokstav. (OBS! skillnaden mellan 1 och I samt mellan 0 och O)

e-handel moms kontakt 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

info@momsfinans.se

+46 (0)660-211680

Moms Finans Sweden AB 

ÖRNSKÖLDSVIK

© 1996-2021 Moms Finans Sweden AB. Alla rättigheter reserverade – info@momsfinans.se