Momsregistrering Grekland Moms Finans VAT Registration  

 

E-handel till GREKLAND

 

ehandel_moms_momsregistrering.png

 

Du behöver ingen fysisk närvaro i Grekland för att sälja till Grekland, du behöver inte etablera bolag i Grekland, däremot så behöver du ansöka om ett grekiskt (EL) VAT nummer och lägga på grekisk moms på din B2C försäljning när du nått tröskelvärdet i Grekland. Det kallas för utländsk etablerad momshandel - non-resident VAT Trading. 

Momsregistrering i Grekland och grekiska momsdeklarationer handläggs av det lokala skattekontoret i Grekland. Ett utländskt bolag behandlas och förväntas agera likställt ett inhemskt grekiskt företag. Det är därför av vikt att den som handhar administrationen kring momsregistrering i Grekland samt grekiska momsdeklarationer är väl insatt i lokala regler, förordningar och direktiv.

Grekisk momsregistrering

Momsregistrering i Grekland tar normalt 6-8veckor.

Grekisk momsredovisning

Redovisningsperiod, månad eller kvartalsvis beror på den årliga omsättningen. Förutom momsdeklarationer kan företag vara skyldiga att lämna ytterligare information som Intrastatdeklarationer och EC Sales List (ECSL) periodiska sammanställningar.

Fakta GREKLAND

Landsförkortning Grekland: GR (EL)

Valuta i Grekland: Euro, EUR

Moms i Grekland: FPA, Foros Prostithemenis Axias

Momssatser i Grekland: 6,5%    13%   23%

Är Grekland  medlem i EU: Ja

Format momsnummer i Grekland:  EL 999999999                     9 siffror d)

d)          Landskoden är inte enligt ISO 3166. Grekiska momsregistreringsnummer visas bara som godkända om företaget särskilt anmält till landets skattemyndighet att det handlar med andra EU-länder.

e-handel moms kontakt 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

info@momsfinans.se

+46 (0)660-211680

Moms Finans Sweden AB 

ÖRNSKÖLDSVIK

© 1996-2021 Moms Finans Sweden AB. Alla rättigheter reserverade – info@momsfinans.se