Momsregistrering Finland Moms Finans VAT Registration

E-handel till FINLAND

 

ehandel_moms_momsregistrering.png

 

Du behöver ingen fysisk närvaro i Finland för att sälja till Finland, du behöver inte etablera bolag i Finland, däremot så behöver du ansöka om ett finskt (FI) VAT nummer och lägga på finsk moms på din B2C försäljning när du nått tröskelvärdet i Finland. Det kallas för utländsk etablerad momshandel - non-resident VAT Trading. 

Momsregistrering i Finland och finska momsdeklarationer handläggs av det lokala skattekontoret i Finland. Ett utländskt bolag behandlas och förväntas agera likställt ett inhemskt finskt företag. Det är därför av vikt att den som handhar administrationen kring momsregistrering i Finland samt finska momsdeklarationer är väl insatt i lokala regler, förordningar och direktiv. 

Finsk momsregistrering

Momsregistrering i Finland skall ske senast 14 dagar innan du börjar din verksamhet i Finland. En utländsk företagare har rätt att i vissa fall frivilligt momsregistrera sig i Finland. Momsregistrering i Finland tar normalt 2-3 veckor.

Finsk momsredovisning

Redovisningsperiod, månad eller kvartalsvis beror på den årliga omsättningen. Förutom momsdeklarationer kan företag vara skyldiga att lämna ytterligare information som Intrastatdeklarationer och EC Sales List (ECSL) periodiska sammanställningar. Deklarationer lämnas in elektroniskt.

Fakta FINLAND

Landsförkortning Finland: FI

Valuta i Finland: Euro, EUR

Moms i Finland: ALV, Arvonlisävero

Momssatser i Finland: 10% 14% 24%

Är Finland  medlem i EU: Ja

Format momsnummer i Finland: FI 00000000 (8 siffror)


e-handel moms kontakt 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

info@momsfinans.se

+46 (0)660-211680

Moms Finans Sweden AB 

ÖRNSKÖLDSVIK

© 1996-2021 Moms Finans Sweden AB. Alla rättigheter reserverade – info@momsfinans.se