Starta_e-handel_Belgien_moms_momsregistrering_belgien.png

 

E-handel till BELGIEN 

 

ehandel_moms_momsregistrering.png

 

Du behöver ingen fysisk närvaro i Belgien för att sälja till Belgien, du behöver inte etablera bolag i Belgien, däremot så behöver du ansöka om ett belgiskt (BE) VAT nummer och lägga på belgisk moms på din B2C försäljning när du nått tröskelvärdet i Belgien. Det kallas för utländsk etablerad momshandel, non-resident VAT Trading. 

Momsregistrering i Belgien och belgiska momsdeklarationer handläggs av det lokala skattekontoret i Belgien. Ett utländskt bolag behandlas och förväntas agera likställt ett inhemskt belgiskt företag. Det är därför av vikt att den som handhar administrationen kring momsregistrering i Belgien samt belgiska momsdeklarationer är väl insatt i lokala regler, förordningar och direktiv. 

Belgisk momsregistrering

Det finns ingen omsättningströskel för momsregistrering i Belgien för utländska företagare. En ansökan om ett momsregistreringsnummer måste göras innan momspliktig omsättning startar. Momsregistrering i Belgien kan ta upp till 3 månader.

Belgisk momsredovisning

Momsdeklarationer lämnas antingen månadsvis eller kvartalsvis. Förutom momsdeklarationer kan företag vara skyldiga att lämna ytterligare information som Intrastatdeklarationer och EC Sales List (ECSL) periodiska sammanställningar. Deklarationer lämnas in elektroniskt.

Fakta BELGIEN

Landsförkortning Belgien: BE

Valuta i Belgien: Euro, EUR.

Moms i Belgien: TVA/BTW/Mwst

Belasting over de toegevoegde waarde/ Taxe sur la Valeur Ajoutée

Mehrwertsteuer

Momssatser i Belgien:  6% 12% 21%

Är Belgien medlem i EU: Ja

Format momsnummer i Belgien: BE000000000 

e-handel moms kontakt 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

info@momsfinans.se

+46 (0)660-211680

Moms Finans Sweden AB 

ÖRNSKÖLDSVIK

© 1996-2021 Moms Finans Sweden AB. Alla rättigheter reserverade – info@momsfinans.se