Momsregistrering Danmark Moms Finans VAT Registration

 

E-handel till DANMARK

 

ehandel_moms_momsregistrering.png

 

Du behöver ingen fysisk närvaro i Danmark för att sälja till Danmark, du behöver inte etablera bolag i Danmark, däremot så behöver du ansöka om ett danskt (DK) VAT nummer och lägga på dansk moms på din B2C försäljning när du nått tröskelvärdet i Danmark. Det kallas för utländsk etablerad momshandel - non-resident VAT Trading. 

Momsregistrering i Danmark och danska momsdeklarationer handläggs av det lokala skattekontoret i Danmark. Ett utländskt bolag behandlas och förväntas agera likställt ett inhemskt danskt företag. Det är därför av vikt att den som handhar administrationen kring momsregistrering i Danmark samt danska momsdeklarationer är väl insatt i lokala regler, förordningar och direktiv.

Dansk momsregistrering

En momsregistrering i Danmark måste göras innan momspliktig omsättning startar. En utländsk företagare har rätt att i vissa fall frivilligt registrera sig för moms och därmed själv bli skattskyldig för omsättning som köparen annars skulle vara skattskyldig för. Du som frivilligt registrerar dig för moms blir skattskyldig för all sådan omsättning i Danmark. Registrering för dansk moms tar normalt tre (3) veckor. 

Dansk momsredovisning

Redovisningsperiod, månad eller kvartalsvis beror på den årliga omsättningen. Förutom momsdeklarationer kan företag vara skyldiga att lämna ytterligare information som Intrastatdeklarationer och EC Sales List (ECSL) periodiska sammanställningar.

Fakta DANMARK

Landsförkortning Danmark: DK

Valuta i Danmark: Danska kronor, DKK

Moms i Danmark: MOMS Meromsætningsafgift 

Momssatser i Danmark: 25%

Är Danmark medlem i EU: Ja

Format momsnummer i Danmark: DK00000000 (8 siffror )

e-handel moms kontakt 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

info@momsfinans.se

+46 (0)660-211680

Moms Finans Sweden AB 

ÖRNSKÖLDSVIK

© 1996-2021 Moms Finans Sweden AB. Alla rättigheter reserverade – info@momsfinans.se